Меню
Меню

Всьому свій час: Християнин не може мислити стереотипно

Всьому свій час”. Ця фраза вже давно укорінилася в нашій мові і набула якогось загального, а то й стереотипного значення. Але християнин не може мислити стереотипно і якщо дивитися у корінь людських проблем, то більшість з них — результат людського егоїзму. Ми хочемо, щоб Бог виконував усі прохання після першої ж молитви. Адже навіть вчені доводять, що сучасна людина пристосована до життя у швидшому темпі, аніж наші предки. То невже Господь Бог Творець цього не розуміє? Бог просто “не в темі” чи, можливо, людина втрачає якусь важливу якість дитини Царя Царів?

Сьогодні своїми життєвими прикладами Юрій Кононенко, молодіжний пастор, люблячий чоловік та батько, спробує пояснити, чому Бог відповідає на людські молитви не тоді, коли ми цього хочемо, а коли Він вважає за потрібне благословити вас.

Вивчаючи і досліджуючи мого Бога, я вже давно помітив одну річ: те, що я хочу сьогодні, або я впевнений, що воно мені потрібне саме зараз, Бог посилає «завтра»!

У вас так само?

Хочу розповісти історії зі свого життя, які допомогли мені наблизитися до Бога.

7 років тому я закохався і вирішив одружитися. На той час у мене не було ні житла, ні грошей, ні стабільної роботи. Вже зараз я розумію, що для християнина потрібно, щоб Батько проводив його через такі моменти. Адже у подібних ситуація залишається одне – надіятись лише на Бога!

Я дуже довго, з вірою і терпляче молився про потреби, які були на той час. Але мені постійно здавалося, що ось вже сьогодні, зараз мені потрібна робота або житло, а таке відчуття, що Господь не чує і не бачить… Але потім проходив час, і приходило розуміння, що все ж таки Бог мудріший за мене.

Бог дав мені все, чого я потребував. Але цікавий момент — не тоді, коли я цього просив, а коли це було мені дійсно необхідно. Я отримав хорошу роботу. Житло я шукав ще за три місяці до весілля і не міг ніяк вирішити це питання, а Бог послав за місяць до весілля, якраз щоб вистачило часу зробити деякий ремонт і не платити за два зайві місяці…

І так, крок за кроком, Господь вчив мене більше довіряти Йому! Звісно, Він і далі не залишав, і по Своїй великій милості посилав у сто разів більше, ніж я заслуговую!

Одна з найбільших проблем в сім’ях це – фінанси. Вже декілька разів і ми з сім’єю проходили ці іспити. І саме з цією темою тісно пов’язане моє наступне коротке свідоцтво. Коли нашій доньці Діані було 4 місяці, вона сильно захворіла. В мене була впевненість, що Бог зцілить її через молитву пастора. Але Бог так допустив, щоб моя дружина з 4-х місячною дитиною опинились в лікарні… Я був сам вдома і не міг зрозуміти, чому, Боже, Ти це допустив?… Заглядав в гаманець, а там нічого не було… А борг в лікарні складав 1000 грн. Але Бог все планує наперед набагато краще ніж ми, люди. Старенька сестричка з церкви чомусь конкретно в той час вирішила подарувати нам 1000грн. І всі питання вирішилися!

Ось так Бог загартовує мою віру і по сьогоднішній день! Він вчить мене надіятись на Нього. Тому і вам хочу побажати не падати духом! Знайте і пам’ятайте: якщо ви в Божих руках і стараєтесь жити по Його волі, Він вас не залишить!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *