Голєва Надія: Мій досвід роботи з дітками

Я вдячна Богу, що дає мені різні можливості в житті. Люблю щось нове, екстремальне, — і ось два найпрекрасніші тижні в таборі, які, я впевнена, запамятаються мені на все життя.

Це мій перший досвід в такому таборі – Табір для лідерів. Приємно здивували відносини – дружні, неформальні, які поєднували і давали впевненість. Спочатку нас вчили, як правильно поводитися з дітьми, а потім ми працювали з дітьми і застосовували на практиці здобуті знання.  У моїй групі було шестеро діток, це були хлопчики, і лише один з них з віруючої родини. Я дивувалася, які вони всі різні – одному подобається все, іншому нічого не подобається – а мені треба відкрити своє серце для них. Я багато молилася і Бог допоміг мені полюбити цих діток, об’єднати їх в одне ціле і навчати їх про Ісуса Христа. Бог дає і знання, і мудрість, і сили, якщо ми згоджуємося працювати для Його слави.

Протягом тижня я з радістю розповідала дітям біблійні історії. Ми читали Книгу Життя, молилися, вчилися поважати та підтримувати один одного. Коли останнього дня ми вкладали діток спати, вони знову попросили почитати їм Біблію. Цього разу була історія про перворідний гріх. Мабуть, ця історія мала великий вплив на дітей, тому що один хлопчик сказав: «А можна я помолюся, щоб Бог пробачив мені мої гріхи, бо я хочу попасти в рай?» Це дійсно велике благословення почути такі слова. Ми помолилися, і я була вдячна Богу, що Він за тиждень змінює дитячі сердечка.

Бог змінив і моє серце, бо вклав у нього велику любов до дітей. Він довірив мені цю малечу, підтримуючи і навчаючи мене саму. Божа присутність давала мені вміння та сміливість свідчити про Христа дітям, як про нашого Спасителя і Господа. Безмежно дякую Богові за це!